Have I been gaining indulgences without knowing it?

Current norm

Current norm What the Church holds

No. One must have “at least the general intention” of gaining them (N17 §2). But a general intention is enough, so make it each morning: to gain every indulgence I can today, and to give them to the holy souls.

All 34 questions →